26 de set. 2009

Recapitulació

Aquests apunts al principi volien ser una recopilació de personatges, escenes o paisatges en general vinculats al món rural. Amb el pas dels dies, de mica en mica s'han anat obrint algunes altres finestres, desdibuixant-se els límits inicials, eixamplant-se i fent-se indefinits.

Així que, corregint la declaració d'intencions de fa un temps, els temes i els tractaments d'aquests textos sembla que aniran sent "els que vagin sent", tal com ragin, sense que calgui escalfar-se el cap per tal que encaixin en un marc predefinit. I així ja no caldrà patir per si compleixen o no unes determinades característiques.

L'únic que no canvia és l'objectiu fonamental, potser fins ara no explicitat: passar una bona estona escrivint, jugant amb les paraules i els records, fent d'aquest exercici un entreteniment agradable, un joc, sense pretensions més ambicioses.

Sense oblidar (siguem honestos) el que podríem anomenar "la part inconfessable" d'aquestes activitats. Cal tenir en compte el factor narcisista i exhibicionista que, de manera més o menys intensa, arrosseguem la majoria de les persones. En aquest cas, és molt probable que l'afirmació de que s'escriu només per al propi plaer i satisfacció, sense la preocupació de si algú altre ho llegeix o no, sigui només una mentida infantil i no gaire elaborada, una innocent forma d'autoengany. És un fet conegut: entabanar-se un mateix no és difícil, de manera especial quan ens encanta o asserena l'engany.