31 d’ag. 2008

Els personatges

Els personatges i els paisatges d'aquestes notes no pertanyen a una mateixa localitat ni zona geogràfica. Tampoc corresponen a una mateixa època, i alguns ja són morts, perquè aquests records, en alguns casos, es remunten molts anys enrere.

Els personatges només tenen en comú que, en general (llevat d'alguna excepció) pertanyen a ambients rurals, ja sigui com a residents o passavolants ocasionals. No s'associen amb les respectives ubicacions perquè no es pretén fer cap crònica local concreta. A més, d'aquesta manera, potser és més difícil que algú es reconegui, se senti al.ludit (i el que seria pitjor, incomodat). No obstant, els noms en principi són els originals, amb alguna excepció que tan pot ser intencionada com fortuïta, a causa del temps transcorregut i una memòria no sempre fiable.

Per donar una idea de l'origen dels diferents personatges que és possible que vagin apareixent, esmentarem només que poden correspondre a comarques tan diferents com la Garrotxa, l'Empordà, l'Anoia, el Tarragonès, l'Alt Camp, el Barcelonès, el Vallès, el Pallars, la Ribagorça... Pel que fa a les èpoques, els més antics reflecteixen persones, fets o anècdotes dels anys 70 del passat segle. Els més nous són actuals.