4 d’ag. 2016

Vull ser un gos - 2

Recordo fa potser dos o tres anys un article del Quim Monzó alegrant-se que per pixar a l'Estació de Sants a partir de llavors s'hagués de pagar, ja que així, argumentava, amb el que Adif recaptaria podria contractar una persona per netejar els lavabos, de manera que sempre estarien ben nets, sense les pudors i els bassals de pixums que deia que de vegades hi havia.

Deia això i no ho deia de broma, tot i que era un tema per fer-ne: Adif es gasta mils de milions en algunes obres bastant absurdes però es veu que no pot contractar algú que es dediqui a mantenir nets els lavabos d'una de les estacions més grans i amb més usuaris del país. Quina llàstima d'oportunitat perduda, Quim Monzó, a tu que t'agrada tant esmolar la ploma, i de vegades ho fas tan bé...

Si hagués sabut on vivia el Quim Monzó i no m'hagués fet mandra hauria anat a pixar al portal de casa seva. O encara millor, hauria convocat allí una pixada col.lectiva de protesta.

Suposo que el Quim Monzó també deu celebrar que a més de restringir l'accés als lavabos de les estacions també treguin els bancs dels vestíbuls, per tal d'evitar que s'hi acumulin indigents i jubilats desvagats. És una altra manera fàcil de contribuir a que els lavabos estiguin nets: foragitar aquests indesitjables de les estacions. Que collons hi fan a les estacions, si no han d'agafar cap tren? Els jubilats que es quedin a casa, i els indigents a algun descampat fora de la vista.

Potser sí, que el que caldria seria fer grans pixarades col.lectives reivindicatives. I anar seguint la ruta: després del portal del Quim Monzó, anar a les cases on viuen els gestors d'Adif, els regidors de l'Ajuntament, etc.

Llavors, potser quan se'ls comencessin a mullar els pantalons al sortir de casa, canviarien de manera de pensar i, sobretot, d'actuar. Farien alguna cosa, és a dir, promourien la instal.lació de més urinaris públics. I així els vells, els indigents i en general tots els que no tenim bufetes capaces de resistir hores i hores sense buidar-les, tindríem una vida més fàcil i sense temptacions de comportaments incívics.