9 d’oct. 2018

Trens pintats

Una hipòtesi: a aquests nois joves afectats pel "trastorn de l'esprai compulsiu", a causa del qual no es poden dominar i pinten de manera descontrolada els vagons dels trens, potser els ajudaria, en el seu procés de recuperació terapèutic, veure que els responsables dels transports públics, per exemple els dels Ferrocarrils de la Generalitat (o de TMB), no fan el mateix que ells.

Perquè el cas és que de moment els donen mal exemple, en la mesura que posen films publicitaris que de vegades cobreixen la totalitat de les finestres.

Seria un detall que, tant els uns com els altres, si volen tunejar vagons (amb pintures o films), com a mínim respectin les finestres. Perquè a alguns usuaris resulta que (ves quines coses) quan anem d'aquí cap allà ens agrada poder mirar per la finestra.

--
Nota posterior (22/10/2018)

El text anterior és una revisió del publicat el 9 d'octubre passat. La meva companya em va dir que era embolicat, i vaig pensar que tenia raó. Pel que fa al contingut considero que és un text irrellevant (de manera que en definitiva era bastant igual que estigués ben o mal escrit), però així i tot al final vaig decidir corregir-lo, ja que en el fons corregir un text, per tal d'aconseguir que sigui més fàcil de llegir, és una de les parts que m'agrada d'aquesta història d'escriure: de vegades em pot passar el temps volant, mentre busco de manera obsessiva el redactat adequat de, potser, una única frase (una altra cosa és que en aquests casos al final en quedi content... o fracassi).

El text original era el següent:

Una hipòtesi: a aquests nois joves afectats pel "trastorn de l'esprai compulsiu", a causa del qual no es poden dominar i pinten de manera descontrolada els vagons dels trens, potser els ajudaria, en el seu procés de recuperació terapèutic, veure que els responsables dels transports públics, per exemple els dels Ferrocarrils de la Generalitat (o de TMB), deixen de fer el mateix amb els seus films publicitaris que de vegades cobreixen la totalitat de les finestres. Mentrestant, mentre això no sigui possible, seria d'agrair que, tant els uns com els altres, si volen tunejar vagons (amb pintures o films) com a mínim respectin les finestres. Perquè a alguns usuaris resulta que ens agrada fer-les servir, ens agrada poder mirar per la finestra quan anem d'aquí cap allà.