20 de març 2021

Els horòscops de la Martina

La Lívia parla per telèfon amb la Martina, i la Martina li explica que, des de l'inici de la pandèmia, té més feina, perquè la gent vol estar informada. Informada de què? Doncs de la informació que facilita la Martina. I quina és aquesta informació?

La Martina es dedica a fer cartes astrals i prediccions de futur. Li explica a la Lívia que, en un moment de tanta incertesa com l'actual, és normal que la gent vulgui conèixer el seu futur. Que per això ara li arriben més peticions. I li explica a la Lívia un cas concret, recent, especialment difícil. Li explica que li han demanat que faci la predicció d'una noia (l'encàrrec li han fet els pares), una noia amb problemes mentals importants, actualment ingressada en un centre de trastorns alimentaris. 

Es veu que la Martina ha hagut de dedicar molta atenció, moltes hores, a aquest cas (estudiant les dates de naixement de la noia i dels familiars, mirant les constel.lacions, tirant les cartes, fent càlculs complicats...), per tal de poder afinar bé el pronòstic. Li ha costat, i no li diu en concret a la Lívia quin ha sigut el pronòstic que ha fet, perquè això ja és "informació confidencial". Només li diu que el pronòstic és "esperançador", i que els pares n'han quedat contents.

La Martina fa molts anys, dècades, que es dedica a aquestes activitats, i segons sembla hi té traça, molta, perquè sempre ha anat tenint clients. La Martina viu d'això. D'altra banda, tot indica que la Martina no és una farsant, perquè ella es creu realment tot el que diu. Està convençuda que les seves elucubracions astrològiques i cabalístiques "són ciència pura" (o més ben dit, encara més rigoroses que la ciència). 

De manera que tothom hi surt guanyant: ella perquè se sent útil i alhora arreplega els seus dinerets, i els seus clients perquè se senten ben tractats. Mira que bé, tothom content.