8 de set. 2011

Servei de desinformació

Un parell d'avis carregats de maletes, que han pujat a Sant Vicenç, em pregunten si el tren passa per Tarragona. Els dic que no. Una família amb pinta de polonesos, amb tres criatures, que ho senten, em pregunten el mateix. I també un noi que diu que anava a l'estació del Camp de Tarragona, amb el temps just, explica, per agafar l'AVE cap a Madrid. Els repeteixo que no, que amb aquest tren anem cap a Valls.

Estan desconcertats, neguitosos, desolats i empipats; han pujat a l'estació de Sant Vicenç i diuen que pels altaveus han dit que el tren anava cap a Tarragona. Potser ho han entès malament, però si tanta gent ho ha entès malament és que, en el millor dels casos, no ho han informat amb claredat. I si no han informat amb claredat és que ho han informat malament.

El revisor està desaparegut; m'imagino que deu ser a la cabina del conductor, amagat, per tal d'evitar el xàfec. No és el primer cop que en aquest trajecte a algú li passa això, ja sigui perquè es despista o perquè els informadors de l'estació en lloc de fer la seva feina desinformen.