25 de des. 2019

Napalm contra les vinyes

"Black Friday. 29% en alcoholes de alta graduación, vinos, cervezas, cava." (1)

Durant la festa comarcal del vi i del cava (o durant el dia de Nadal, tant se val), mentre els assistents brindaven per un pròsper futur (per al sector vitivinícola), una formació d'helicòpters del Departament Antinarcòtics va aparèixer per l'horitzó i es va dedicar a anar fumigant amb napalm, de manera sistemàtica, totes les vinyes de macabeu, xarel.lo i parellada.

Preguntat posteriorment pels fets, el responsable de l'operació va dir que el compromís amb la lluita contra les drogues havia de ser radical i absolut, i que òbviament no es podia consentir que es seguís produint, a partir del raïm, en els laboratoris de processament, aquells munts de begudes alcohòliques, amb el risc que això suposava per a la salut.

Els pagesos afectats, en total desacord amb la política del Departament Antinarcòtics, han demanat a la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca que defensi els seus interessos, ja que el conreu de la vinya i la fermentació del most és el seu mitjà tradicional de subsistència. En concret, d'entrada han demanat la declaració de Zona Catastròfica, per tal que els siguin concedides les ajudes necessàries, i així poder replantar les vinyes com més aviat millor.

Sembla que les demandes dels pagesos i viticultors seran ateses. I és que hi ha un consens gairebé general pel que fa a la necessitat de garantir que els metres lineals dels supermercats, amb els seus prestatges destinats a begudes alcohòliques, no quedin desproveïts. Ja que en cas contrari, en cas d'eventual insuficiència alcohòlica en els punts d'aprovisionament, es podrien produir importants conflictes socials, aldarulls i disturbis.

La informació s'ha difós a través del canal de televisió "Cada dia una copa, com a mínim". Un canal de televisió independent, amb el qual col.laboren, de manera desinteressada, prestigiosos metges i investigadors del Penedès, el Priorat i la Rioja.

D'altra banda, ha arribat la confirmació que en altres territoris, la brigada d'helicòpters del Departament Antinarcòtics ha fumigat també amb napalm els camps d'ordi i altres cereals, ja que era un fet conegut que bona part de les collites no es dedicaven només a fer farina de pa i altres productes de rebosteria, sinó també a l'elaboració de cerveses.

---
(1) Anunci d'una gran cadena de supermercats els dies previs a l'anomenat "Black Friday".