23 de maig 2011

Pepito del Castell

Dino amb lo Pepito del Castell (1). Conill i carxofes a la brasa amb amanida d'enciam i all tendre. El conill del seu conillar, i les carxofes, l'enciam i l'all del seu hort. L'oli amb el que ho amaneix és de les seves oliveres, i el vinagre del seu vi. I el vi de la seva petita vinya. El pa és del forn del pastisser de Palau (aquí els pastissers no fan pastissos, fan pa), però igual podria estar fet amb farina del blat que cada any acostuma a sembrar lo Pepito. Com enguany, que ja comença a espigar-se a la coma. Als seus vuitanta-quatre anys, m'obsequia amb un esplèndid dinar a un lloc encara més esplèndid, al costat de les eres del Meüll, alhora que em fa una demostració d'autosuficiència alimentària.

--
(1) Pepito del Castell del Meüll. L'altre Pepito del Castell, el de Castellnou, va morir fa uns anys; algun altre moment en parlaré, ho tinc pendent, perquè allà en temps també hi vaig tenir molta relació, bona, amb ell i la seva germana, la Mercè.