25 de set. 2017

El Gènesi

Fa uns dies vaig recollir una història segons la qual el Pato Donald va crear l'Univers. Doncs resulta que em vaig precipitar, perquè no està del tot clar que fos així (una objecció important és que el Pato Donald va néixer el 1934, i sembla que l'origen de l'Univers és més antic). El cas és que hi ha altres relats mítics, per exemple el que reprodueixo a continuació:

El primer dia de la Creació els homes van obrir els ulls i es van sentir molt petits.

El segon dia, els homes, per tal de no sentir-se tan sols, van crear Déu.

El tercer dia els homes van crear el Cel i els àngels.

El quart dia els homes van crear l'Infern i els dimonis.

El cinquè dia els homes es van inventar el relat segons el qual la dona havia estat creada a partir d'una costella de dimoni.

El sisè dia alguns homes es van inventar el celibat com a estat més elevat de perfecció, l'exclusivitat masculina del sacerdoci i la teologia dogmàtica.

El setè dia els homes cèlibes van contemplar la seva obra. I en van estar ben contents.

I llavors, en lloc de descansar, com que els homes cèlibes eren molt diligents, el vuitè dia i els següents mica en mica van anar creant el Vaticà, van anar inventant la infal.libilitat pontifícia, el dogma de la virginitat perpètua de Maria, l'existència del purgatori i els llimbs, el misteri de la transsubstanciació de la missa, el prodigi futur de la resurrecció de la carn...